Confettibloggen

Confettibloggen

Om bloggen

Vi vill att ni ska få chans att lära känna oss mer än som publik! Vad händer på våra körövningar, på körfesterna eller bakom kulisserna på Julton eller Caprice? Och vilka döljer sig bakom de där strålande leendena och vackra stämmorna? Här kan du få en bild av det!

Snuvad på confettin...

Blandat / aktuelltPosted by Johanna Börjesson 15 Feb, 2015 21:42
Jag tänkte att det här kunde vara ett roligt sätt att dela med oss till andra och till varandra om tankar, känslor, upplevelser vi har i kören till vardags på våra tisdagsövningar eller då vi är i vårt esse - när vi ska uppträda!

Jag känner mig ofta så upprymd efter en körövning. Man kommer dit och har miljoner saker i skallen - sådant som man måste, borde, vill och inte vill. Men när jag kliver in i körens hus så glöms allt sådant bara bort och man får vara sig själv för en stund. Jag får vara med att skapa, beröra, bli berörd och vara del av någonting så mycket större än de vardagsbestyr som annars lätt upptar hjärnan.

Oftast har vi en eller två små barn med som sitter och gurglar, surrar eller snällt sitter och ritar medans mamman sitter och sjunger. En och annan sjuk körtjej sitter på sidan men är ändå med för att inte missa övningen. Och det är ju nästan bara vid de tillfällena som man får chansen att höra hur fantastiskt mäktigt det låter av alla stämmor sammanvävda i genomtänkta och skickliga harmonier och slingor.
För nog blir man lite snuvad på confettin (eh.. eller jag menar konfekten) när man mest bara hör sin egna stämma i alla låtar. Det är lite som att ha en semla framför sig men bara får äta mandelmassan, resten får du lukta lite på.. kanske doppa tungspetsen på florsockret och grädden men inte mycket mer än så. Fast gillar man mandelmassan mest så kanske det blir mitt i prick!
Vad kan vi då dra för slutsatser av detta? Kanske betyder det att man ska se till att hamna i den stämma som passar just min röst och smak. Eller så betyder det att man får se till att pussa lite extra på någon riktigt snorig gounge så att man får chans att sätta sig och njuta av den ljuva helheten emellanåt!


  • Comments(0)//confettibloggen.korenconfetti.se/#post0